twee Fotografie

Afscheidsfotograaf

Afscheidsfotografie kan schokkend zijn in een anders zo ontspannen omgeving. Interne grappen kunnen niet worden rechtgezet met een foto, maar foto’s kunnen nog steeds worden genomen. De foto’s moeten zo worden gekozen dat ze de aard van de gelegenheid weergeven, zowel binnen als buiten.

“De drie belangrijkste elementen in onze fotografie – respect, vertrouwen en nederigheid – zijn allemaal onderdelen van een geslaagde afscheidsfoto.”

-Henri Cartier-Bresson

Laten we eens kijken naar twee verschillende soorten foto’s die afscheidsfotografie gebruiken.

De “Gone” in Gando-lovers

Op 13 oktober 2008 trad Elvis Presley de Kingdom Hall binnen voor een afscheidsconcert van King Wish Upon a 5th Moon . Het regende dus werden theatrale weerseffecten gebruikt op het podium en in het publiek met verlichting en dwarrelende stof in de lucht. Als we naar binnen gaan zoals veel fotografen doen in hun studio of thuis, toont deze foto de theateromgeving opgegraven uit National Television achtergrondverlichting die Overcast Jazzed Up in mix van wit en blauw vele malen, de atmosfeer van het podium en andere achtergrond elementen nam – de wolken die waaiden zonder regen – de wind die waaide met de regen, de muziekinstrumenten die werden gebruikt, de frontlinie groepen die optraden. Het was allemaal op zijn plaats tijdens Elvis’ laatste optreden met Michael Jackson en de King was hoffelijk in het aanvaarden van de gunst. Elvis was natuurlijk een van de grootste sideshow performers van zijn tijd. Zoals verwacht, werd deze foto op film vastgelegd voor het nageslacht.

Presley-liefhebbers zullen deze foto’s

Wanneer twee fotografen van hetzelfde bedrijf op een afscheidsevenement zouden zijn of wanneer de wederzijdse vriend hen zou aansporen om daar te zijn, maar de ene zal nee moeten zeggen en de andere zal ja zeggen, maar kunnen zij de twee in evenwicht houden?

U kunt slechts twee camera’s meenemen en de fotograaf van het evenement zal voor u kiezen. Dan kunt u het evenement gelijkmatig en professioneel fotograferen door uw hoofdcamera mee te nemen, een gordelgedeelte en de andere indien nodig omdat sommige locaties andere apparatuur vereisen .

Fotograaf A: Bij het fotograferen van een “goto” (foto’s maken) , is het zaak om het niet te laten lijken alsof een stuntpartij de locatie met een camera overneemt. We fotograferen een afscheid en moeten rekening houden met deze grenzen. Ik heb dit nog nooit meegemaakt en zal het ook niet meer doen, dus de volgende keer zal ik het onthouden. -Page Martin

Ha! Ziet eruit als een stuntsessie. Echt? Nooit goed gepland, foto’s laten vallen of te dichtbij genomen. Zie ze in een biografie op mijn website gelinkt aan het ‘Portfolio’ bord hieronder. -Stan Kenton

Fotograaf C: Dit is geen grap. Deze vier minuten durende opnames zijn op elk afscheidsevenement geweest waar ik de laatste jaren ben geweest! Ik heb echter nog nooit de woorden “Gobo-lovers” gehoord. – Anneliese van Rijn

Tijdens een optreden speelt de band hun langste nummer, dus je kunt je voorstellen hoe nerveus ze zijn. Dit concert vond plaats in de Birdland in Amsterdam en de gitarist van de band . De kerk heeft een kloosterachtige setting en is een opstapje naar de hoge kerk van Amsterdam. De gitariste heeft alle spanning van haar leven opgeheven en deze foto legde de liefste opname van haar op dat moment vast.

Briljant gebruik van Helion kleuren in de regen

De wereld van de fotografie en de verwachtingen van de toeschouwers is zo verschillend wanneer een optreden binnen en buiten plaatsvindt. Een fotograaf van het podiumoptreden zal het moeilijk hebben om het publiek te fotograferen omdat het in levendig licht wordt gefotografeerd. Wij gebruiken meestal de Nikon D80 met zijn geweldige 50mm lens die een fantastisch 24mm equivalent heeft. Voor foto’s van goede kwaliteit moet je streven naar ten minste 7,5 keer de cropfactor. Terwijl het publiek op een afstand van ten minste tien voet wordt gefotografeerd, is dat niet allemaal even gecontroleerd. Aan de andere kant is de manier waarop je het licht gebruikt en de compositie van de foto’s alles. Het belangrijkste is niet hoe chaotisch het is, maar hoe je alles componeert, groot of klein. Je moet verschillende hoeken bedenken en die nauwkeurig manipuleren in plaats van in edit 1 iets in te beelden en in edit 2 te bewerken waarbij alles er natuurlijk uitziet. Dit is hoe je goede foto’s krijgt.

“Fotografen geboren tussen 1950 en 1980 markeren de vroege stadia van het nieuwe fotografische tijdperk tot in de kleinste details. Ik heb nooit een zoeker gezien op mijn fotoshoot, en toen deed ik een Apple IIe zo’n 20 jaar later en ik heb nooit meer omgekeken! – Ilan Zuroff

Sommige fotografen kiezen ervoor om professionele flitsers te gebruiken door hun lightsets (in-camera flitsers), een statief en twee camerabody’s met de kappen mee te nemen. Een groot voordeel is dat de zeer goed gecontroleerde flitser niet door jou wordt bestuurd en je volledige controle hebt over je beeld.

Anderen kiezen voor professionele belichting maar gebruiken hun smart phone als gimbal head om de belichting te regelen.