Hoe uw fotografisch vermogen te beheersen en betere foto’s te verkopen

Documentaire fotograaf

Voordat je een foto neemt, vraag je je af: Wat willen we bereiken?

Dus, in algemene zin, hoe beslist u welk type foto u wilt? Interieurs en bedrijven zijn gespannen om de volledige verscheidenheid van dingen die binnen in hun gebied gebeuren vast te leggen, en fabrikanten willen graag bekende gebouwen of voertuigen om te fotograferen om hun producten dat magische realisme te geven. Met het toenemend gebruik van digitale computers om foto’s te maken, kan een fotograaf ook de sfeer van een evenement vastleggen op een manier die nooit eerder mogelijk was.

Er is veel in de fotowereld dat kan worden geleerd door fotografie te bestuderen, maar hier zijn de makkelijke voor een beginner om snel op te pikken.

Kies een afbeelding

Fotografie kan worden onderverdeeld in een paar categorieën, en elke categorie heeft zijn eigen regels. De foto’s in dit artikel zijn onderverdeeld in twee zaken: portretten en landschappen. Al het andere, zoals mode of dialoog, zal in een later artikel worden besproken.

Negatieven gebruiken of Etruskische

Ja, dit is een onbekende term, maar we laten hem voor nu achterwege. Eenvoudig gezegd, de mensen uit de oudheid die de Bijbel produceerden, maakten albums van boekrollen die ze konden fotokopiëren, op linnen afdrukken en samenbinden. Pas in de Middeleeuwen vond iemand fotopapier uit om als negatieven te gebruiken, en die technologie gebruiken wij vandaag. Ja, dat is best cool.

Foto’s kunnen worden gemaakt van allerlei materialen, en men gaat ervan uit dat men moet fotograferen met wat men heeft. Kwantiteit gaat niet boven kwaliteit, en dat is iets wat men moet onthouden bij de aankoop van een camera. Maak alle foto’s die je wilt, goedkoop en snel op een full-sd project en wees er klaar mee. Ik plaats twee kanttekeningen bij deze theorie – ten eerste is het rechtstreeks in strijd met FOMO (fear of missing out) met een hoger prijskaartje voor de camera en duurdere lenzen, en ten tweede gaat het volledig voorbij aan wat we zien bij recente camera’s, een functie van keuze voor een verlaging van de kosten voor kleinere sensoren.

In de fotografie wordt ervan uitgegaan dat je film of een afdrukcamera moet gebruiken. Degenen onder ons die met die technologie zijn opgegroeid, beschouwen die als de enige reden van het bestaan van het medium. Het idee is dat dit soort camera’s superieur zijn, maar is dat echt zo? Niet alle filmcamera’s zijn hetzelfde, en pas met de komst van de compact disc die in meerdere kopieën kan worden samengevoegd, hebben de moderne camera’s zich echt onderscheiden tot wat ze nu zijn. Maar, dat is een andere discussie. Wat wij als fotografen moeten doen, is goede professionele foto’s herkennen, die zichzelf niet al te serieus nemen. Dit soort foto’s vult ons hart en verovert onze geest. Als je advies wilt voor het maken van foto’s die bij een persoon of plaats passen, een beetje van alles hebben en precies hetzelfde negeren, dan is dit het boek en het artikel voor jou.

Lees meer:
Website laten maken Uden