Hoe uw dakpannen te reinigen

Dakpannen reinigen

De eerste beslissing die u moet nemen is over het type reinigingsmiddel dat zal worden gebruikt. Er zijn bepaalde producten die schadelijk zijn voor de dakpannen. Het is geen goed idee om bleekmiddel te gebruiken als reinigingsmiddel. Bleekmiddel heeft de neiging om de lijm op de dakpannen los te maken. De producten die het dak vullen met water tijdens het reinigingsproces zijn ook schadelijk. De beste schoonmaakmiddelen zijn die welke de dakpannen niet beschadigen, evenals de planten die in de buurt van het dak groeien.

Als u niet goed bent met hogedrukreiniging kunnen de dakpannen zelf goed voor u werken. Poly Whey producten zijn heel gebruikelijk en effectief om onkruid tegen te houden. Ze werken veel beter dan iets dat met chloor behandeld is, maar kosten wel wat meer. Maak gewoon een mengsel van zeep (niet bleekmiddel) en water en laat het onkruid volledig weken (afspuiten). De truc om onkruid te laten groeien is te wachten tot de planten beginnen te wortelen. Dit betekent dat u deze plekken goed water moet geven. Chloor wordt vaak gebruikt op daken om onkruid te doden, simpelweg omdat chloor als chemische stof goed werkt bij het doden van ziektekiemen. Terwijl wei, dat natuurlijk is, niet activeert zoals chemische producten dat doen.

Een grote fout die elke huiseigenaar maakt is het gebruik van een hogedrukreiniger op het dak zonder de juiste know-how. Het gebruik van een hogedrukreiniger op biologische dakpannen vereist dat u de druk niet te hoog laat oplopen. In de meeste woningen is het voorkomen van algengroei op de dakpannen een echt probleem. De beste manier om algengroei te voorkomen is een maximale hoeveelheid licht toe te laten op het dak, overdag, gedurende de hele dag. De enige manier om de groei van algen op uw dakpannen te voorkomen is de richting van de dakgootpijpen te veranderen. Ja, u zult misschien wat moeite moeten doen om uw statische dakreinigingsladder in de dakgootpijp te laten zakken, maar het risico van een lek is veel kleiner wanneer de bewegingen – buigzaam en richting – binnen het huis worden uitgevoerd, zodat het water van het dak wordt afgevoerd en met de kracht van de zwaartekracht in de dakgoot wordt geplaatst.

In een huis met een enkel casement of een dubbelhangend dak volstaat een regelmatige bouwroutine van douchen over het hele dak om de afzonderlijke dakpannen schoon te maken. Zorg ervoor dat u ongeveer vier dakspijkers van een halve inch in het grind houdt. Voor asfalt gecoate dakpannen wordt reiniging met een hogedrukreiniger niet aanbevolen.

Het is geen uitstapje naar je buurtsuper om schoonmaakmiddelen te kopen. Dergelijke reinigingsmiddelen worden verkocht door ze in een elektrische hogedrukreiniger te laden. Het gebruik van een dergelijk apparaat kost meer tijd, of laat een vervelende smaak achter in uw mond om zeker te zijn. Er zijn verschillende producten op de markt. Het gebruik van detergenten om de dakpannen te reinigen is gemakkelijk en vormt geen bedreiging voor uw sloten en schuiframen.