Hoe identificeer je een professionele fotograaf?

Fotograaf Amsterdam

1. De fotograaf creëert een voor het publiek toegankelijk beeld, of bedenkt er ten minste één, door een reeks fysieke beelden in stand te houden die verband houden met wat een bepaald onderwerp (bv. een verslag van een overleden familielid of een gebeurtenis) voor de persoon heeft betekend.

2. De fotograaf richt vervolgens haar (of zijn) energie en middelen op het bewaren, promoten, beschikbaar maken en verkopen van de overgebleven, complete en originele producten van het dagelijks leven van het onderwerp. 3. De fotograaf doet dit door een samengesteld beeld te ontwikkelen, met film of digitaal beeld en op maat gemaakte software, van de fysieke kenmerken van de persoon.

Een woordenboekdefinitie van een fotograaf zou dus zijn: “iemand die foto’s maakt.” De voor de hand liggende vraag is, wat betekent het om als een professionele fotograaf te worden beschouwd?

Voor het grootste deel is een beroepsfotograaf iemand die zijn broodwinning heeft zien verweven met een beroep, maar die nooit heeft laten zien dat hij recht heeft op respect of onafhankelijke toetsing.

Met andere woorden, als het erom gaat te bepalen hoe een persoon volgens een woordenboekdefinitie van een beroepsfotograaf een foto moet beoordelen, is het aan de beroepsfotograaf zelf om te bepalen wat een foto is.

Hier is een korte manier om samen te vatten wat ik zeg. Als een beroepsbeoefenaar gelooft dat een foto van de persoon is die hij beweert te fotograferen, dan is het de persoon en de verantwoordelijkheid van de beroepsbeoefenaar om te beoordelen of de foto gelijk of anders is dan wat er bestond voordat de foto werd genomen. Het is een persoonlijke verantwoordelijkheid. Als je als professional denkt, “pssst, kijk eens”, terwijl je in het achterhoofd van de professional denkt, “hé, hou je gedeisd”, dan moet je je afvragen waarom. Het kan een valse dichotomie zijn die je drijft naar wat verkeerd is, maar als je een behoefte toont om je mening te uiten, dan moet je de stap nemen om uit te zoeken wie je bent.

Ik ben ten einde raad met artiesten die hun werk op bepaalde online platforms plaatsen en dan klagen dat er een muur van oordeel is die hen en de artiest(en) waaraan ze gewerkt hebben, afhoudt van het succes dat ze menen te verdienen. Een fotograaf kan en moet bij elke inzending op dezelfde manier behandeld worden–je werk posten en de fans vragen of ze er klaar voor zijn, waaromNiet de muur van mensen die vinden dat jouw werk er waarschijnlijk niet toe moet doen, en hoe ga je het op de markt brengen?

Ik ben helemaal voor feedback. Oké, misschien niet iets dat direct het woord “stom” bevat. Ik ben helemaal voor feedback. In het algemeen, om tegen een fotograaf te zeggen, “KIJK

Besti Luoyink van photoEAT wat je wilt, maar het maakt niet uit of je stock, tintype, en fresco gebruikt als ze geen manier kunnen vinden om je werk na te bootsen” is een intellectueel misbruik.

Ik betwijfel of u in een positie wilt verkeren waarin u uw bedrijfsmodel bekritiseert omdat uw klanten niet kunnen verkopen. Ken uw klanten. Bied uw klanten diensten aan. Gebruik scherp gereedschap. Wees professioneel. Maar dat zou niet moeten betekenen dat je bruut geweld gebruikt om te verkopen. Niet uw manier, niet uw rechter, niet uw jury.

Verhitte debaters ontvlammen en roeren, maar de waarheid schittert uiteindelijk. Besef wat er op het spel staat, beslis wat je bereid bent op te offeren, en schande over de reinheid van je eigen geest.

Lees meer:
Naaktfotograaf
Boudoir fotoshoot