Het belang van interieurfotografie

Interieurfotograaf

De reden waarom veel interieurfotografen zich richten op de ruimte in plaats van op het onderwerp, is dat het onderwerp doorgaans gedurende een bepaalde periode statisch is, zoals een open haard of een venster. Natuurlijk, soms is statische subjectiviteit synoniem met de wisseling van spends, aangezien herinneringen langer leven dan het kunstwerk in de kamer. Maar ook al is het een statisch onderwerp en een statische ruimte, het onderwerp moet worden behandeld alsof het leeft; de negatieve ruimte moet alle visuele disciplines absorberen die rondom het onderwerp plaatsvinden, het tempo moet op het juiste moment liggen, en er moet sprake zijn van constructief offensief en constructief herstel. Een interieuronderwerp in deze vorm van fotografie heeft zijn eigen stijl en expressie nodig en moet een sterke persoonlijkheid op zich hebben. Een foto moet een verhaal vertellen over zijn lopende orde, ons vertellen over het huis, zijn omgeving, en wat zijn nut, waarde en humoristische kwaliteiten zijn. Er moet een thema worden gevonden dat het onderwerp snijdt, namelijk dat van de uiterlijke elementen die hun intrede doen in het interieur. Het esthetisch nieuw isolement moet opzettelijk worden versterkt, ook al kunnen we begrijpen dat een ruimte beschadigd is of niet meer in evenwicht. Vaak wordt een probleem veroorzaakt door een element binnen in de woning. Een stofzuiger, airconditioner, oven, verwarming of koelkast kunnen de verslechtering van het meubilair veroorzaken, muren of wanden kunnen barsten, en bepaalde structurele elementen moeten worden vervangen wegens schade of problemen. Een interieurfoto wordt normaliter gemaakt tijdens een verbouwingsproject of tijdens een schilderbeurt, afhankelijk van de bedoeling van de fotograaf, de projectontwerpers of de klant. Maar meestal worden de wijzigingen en verbeteringen aangebracht tijdens de uitvoering van het project zelf en nadat de cliënt een reeks afspraken met aannemers en ontwerpers heeft gemaakt, wordt de definitieve voltooiing van het interieurontwerp toegepast.

Op grotere schaal In onroerend goed fotografie , “Interieur Fotografie” is de naam van een subcategorie van de bredere multimedia medium van de fotografie. Het omvat ook esthetische globale geïntegreerde , emotie vastleggende fotografie en een klein deel van reclame of een, ik zet ze eigenlijk als aparte genres. Je zou, in metaforische zin of anders dan dat, interieurfotografie kunnen definiëren zoals farmaceutische fotografie of gokfotografie, het is een medium.

Ik heb het gehad over hoe ik ervoor gekozen heb om interieurfotografie te doen, dus het gaat niet meer alleen om deze twee dingen. Ik wil graag uitbreiden op de juiste reden om geen interieur fotografie te doen . De reden waarom ik geen interieurfotografie doe is eigenlijk omdat ik niet begrijp waarom iemand een bijvoeglijk naamwoord als ‘mooi’ of ‘portret’ zou willen plaatsen naast een verzameling foto’s. Ik hou van naturalistische en candid shots en als je 3 minuten op mijn website hebt gekeken, vind je meer dan 3500 foto’s en voordat je de tijd hebt om je model te leren kennen, vraag ik je om even in je kamer rond te kijken. Ik wil dat u een moment heeft om naar binnen te kijken, om uw omgeving en het leven in uw huis te overdenken. Wat ik fotografeer is voor mij groots en betekenisvol, niet nederig of onschuldig. Ik fotografeer alles en iedereen met een doel voor ogen en ik koester het vertrouwen dat ik werk met de klanten, redacteuren en makelaars om te begeleiden met beelden die een verhaal vertellen over de geschiedenis, het doel en de vragen. Ik haal voldoening uit de zielenroerselen van het blootleggen van deze oorzaken en gevolgen wanneer een beeld is geselecteerd en getraind om de boodschap te ondersteunen die ik voor u probeer te plaatsen. Ik zeg altijd: de wereld is welkom op onze beelden en het antwoord is JA, Ja, Ja. Ik hou van de legendarische foto, Kellock’s view of the Eye of Providence van Edward Weston en wil dat u die in al zijn glorie ervaart.

U kunt mij volgen op twitter @truecell / facebook . U kunt uw vrienden vertellen over deze blog. Dit werk is hier al een keer gepubliceerd, in een 500 woorden verklaring voor Leica Site Restore . Dit artikel komt enigszins voort uit een Life of Leica discussie…